Турция прие реципрочни мерки и наложи санкции на САЩ.Това съобщи

...
Турция прие реципрочни мерки и наложи санкции на САЩ.Това съобщи
Коментари Харесай

Турция отвърна и наложи санкции на САЩ

Турция одобри реципрочни ограничения и наложи наказания на Съединени американски щати.

Това заяви президентът на турската страна Реджеп Ердоган, представен от " Дейли сабах ".

Съединени американски щати постановиха наказания на двама турски министри във връзка със задържането на американски свещеник, упрекнат в тероризъм. Вашингтон оказва напън над Анкара да освободи американеца, който докара до дипломатическо напрежение сред двата натовски съдружника. Администрацията на президента Доналд Тръмп наложи наказания на правосъдния министър Абдулхамит Гюл и на вътрешния министър Сюлейман Сойлу.

Андрю Брънсън, който управлява протестантска черква в град Измир, е подложен под домакински арест след близо две години в пандиза по обвинявания в шпионаж и поддръжка на терористични организации. Той може да лежи 35 година, в случай че бъде наказан.

Според Ердоган решението на Съединени американски щати да наложат наказания на двамата турски министри е нелогично.

Турция ще замрази всички активи на американските министри на правораздаването и вътрешните работи. Турция не може да бъде дисциплинирана с сходни дейности, разгласи Ердоган.

" Днес ще дам указания на нашите другари да замразят активите на американските министри на правораздаването и вътрешните работи в Турция, в случай че те имат някакви активи ", заяви Ердоган в тирада, излъчена по малкия екран.

По думите му дейностите на Съединени американски щати по случая с пастора са неуважителни, не отразяват стратегическото партньорство сред двете страни.

" Предприетата от Съединени американски щати стъпка по случая с пастора Андрю Брънсън не отразява стратегическото партньорство, това е съществено пренебрежение към Турция ", недоволства турският водач. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР