Турция през първите 6 месеца на годината е увеличила приходите

...
Турция през първите 6 месеца на годината е увеличила приходите
Коментари Харесай

Турция увеличи приходите от износ на домати. Кои са основните клиенти?

Турция през първите 6 месеца на годината е нараснала приходите от износа на домати до 247,998 млн. $ от 216,38 млн. $ през същия интервал на 2021 година, заяви " Анадолската организация ", базирайки се на данни на Асоциацията на съюза на експортьорите от югоизточен Анадол.

При това растежът на приходите е реализиран при спад в изнесените количества до 287 439 тона от 328 334 тона през първите 6 месеца на предходната година, написа sinor.bg. От началото на годината доставки на турски домати са осъществени в 51 страни. За съпоставяне - през 2021 година като цяло Турция е осъществила експорт на домати в 54 страни на обща стойност 363,29 млн. $.

Основен клиент за турските домати през първата половина на годината е била Румъния с импорт за 44,62 млн. $, следвана от Украйна с 34,65 млн. $ и Германия с 24,52 млн. $. Русия е едвам шеста с импорт на домати за 20,78 млн. $.

Председателят на турския Съюз на оранжерийните вложители и производители Мюслим Йънмаз разяснява, че макар икономическата рецесия и Руско-украинската война Турция е развила пазарна мрежа за доставки и е нараснала броя на страните, за които реализира експорт. " Ако по-рано водещ вносител за турските плодове и зеленчуци, в това число доматите, бе Русия, след рецесията със сваления аероплан ние преориентирахме пазарите за реализация. "

Турската продукция стартира да се изнася най-много за Европейския съюз, както и в страните от персийския залив и Близкия Изток. В съпоставяне с 6-те месеца на 2021 година да вземем за пример износът за Израел е повишен 700 пъти в количествено изражение, а за Германия, Полша и Нидерландия - с 50%. В ценово изражение растежът е към 100%, посочи Йънмаз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР