Турция преживява небивало бедствие в историята на страната. Относно мащаба

...
Турция преживява небивало бедствие в историята на страната. Относно мащаба
Коментари Харесай

Турският посланик у нас: Турция преживява небивало бедствие

" Турция претърпява небивало злополучие в историята на страната. Относно мащаба на земетресението - 350 км е дължината на разломните линии, 30 000 кв. метра е засегнатото пространство, 13,5 милиона е популацията, което е наранено. Десет са потърпевшите области " сподели в студиото на Българска национална телевизия турският дипломат в София Айлин Секизкьок.

" Това са огромни области, чиито промишлен и търговски потенциал е доста огромен. В Газиантеп имаме 3500 души, които са открити мъртви. 5900 здания са изцяло сринати. Над 15 000 са ранените досега. Боим се, че тези числа ще набъбнат и с паника чакаме това. Мобилизирахме всичките благоприятни условия. Турция е огромна и мощна страна, имаме огромен и висок потенциал, само че времето е извънредно неподходящо, извънредно тежки, зимни условия. Много е огромен магнитудът - две поредни трусове със мощ над 7 по Рихтер. Имаме потребност от поддръжка на интернационалната общественост ", сподели Н. Пр. Айлин Секизкьок - дипломат на Турция.

Посланик Секизкьок благодари на българската страна, на българското държавно управление и на българския народ за откровената поддръжка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР