Турция преживява небивало бедствие в историята на републиката, каза пред

...
Турция преживява небивало бедствие в историята на републиката, каза пред
Коментари Харесай

Посланик Айлин Секизкьок: Турция преживява небивало бедствие

Турция претърпява небивало злополучие в историята на републиката, сподели пред  посланикът на страната в София Айлин Секизкьок.

Тя означи, че 350 км е дължината на разломните линии ,

30 000 кв. м е засегнатото пространство, наранено е население от 13,5 милиона души в 10 области с огромен търговски и промишлен потенциал. 5900 здания са изцяло сринати, 15 000 са ранените досега, само че се боим, че тези цифри ще набъбнат, сподели Айлин Секизкьок, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Имаме потребност от поддръжка, благодаря на българския народ за помощта.

България е първата страна след Азербайджан, която се задейства, сподели още посланикът. Президентът ми се обади в 6:00 сутринта, с цел да ми каже, че се приготвят екипи, сподели тя и уточни, че в Турция са мобилизирани всички благоприятни условия, само че времето е неподходящо, изискванията са зимни и извънредно тежки. Имаме потребност от поддръжка на интернационалната общественост, съобщи Айлин Секизкьок. Тя означи, че е нужна институционална поддръжка, която да се координира от страна на Турция. 

„ В областите, където се случи бедствието, и в идващите стадии разнообразни въпроси излизат на напред във времето .

На този стадий имаме потребност от екипи за първа помощ, изключително в градските региони, където имаме доста тежки вреди в градската инфраструктура. България обезпечи подобен екип “, изясни Айлин Секизкьок. Тя уточни, че още 40 страни са изпратили такива екипи. 

Вторичните земетресения не престават и са доста мощни, имаме и срутени лечебни заведения ,

само че доста страни ни изпращат полевите си лечебни заведения, сподели посланикът на Турция в София. В момента продължава разчистването на отломките, постоянно се случват чудеса, мислим, че можем да намерим още оживели, добави тя. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР