Турция преживява небивало бедствие. Десет области са засегнати. В Газиантеп

...
Турция преживява небивало бедствие. Десет области са засегнати. В Газиантеп
Коментари Харесай

Айлин Секизкьок: Горда съм, че съм посланик в държава, която толкова обича Турция

„ Турция претърпява небивало злополучие. Десет области са наранени. В Газиантеп досега имаме 3500 жители, които са открити мъртви. Над 15 хиляди са ранените.

Благодаря на България за откровената поддръжка. Президентът ми се обади в 6:00 сутринта, с цел да ми каже, че се приготвят екипи.

България беше една от първите страни, която се притече на помощ. Горда съм, че съм дипломат в страна, която толкоз обича Турция. Искрено благодаря от името на народа на Турция. “ Това съобщи посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ Имаме потребност от издирвателни и избавителни екипи. От другите страни също започнаха да идват. Необходима е институционална поддръжка сега. 350 км е дължината на разломните линии, 30 хиляди кв. м е засегнатото пространство. Имаше два мощни труса – първо 7.4, а по-късно 7.6. Мобилизирахме всичките благоприятни условия. Турция е огромна и мощна страна, имаме огромен и висок потенциал, само че времето е извънредно неподходящо, извънредно тежки зимни условия “, сподели посланичката.

„ Продължава разчистването на отломките. Беше сложна нощ. Ние мислим, че може да намерим още оживели. Има потърпевши жители и на други страни. Ангел Чолаков сега е в региона на бедствието. За момента имаме над 200 вторични труса с магнитуд до 6. Ние като балкански страни би трябвало да живеем с действителността на земетресенията “, добави тя.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР