Турция предприема мерки за възстановяване на фискалната дисциплина и контрол

...
Турция предприема мерки за възстановяване на фискалната дисциплина и контрол
Коментари Харесай

Турция затяга финансовата дисциплина

Турция подхваща ограничения за възобновяване на фискалната дисциплинираност и надзор на равнището на бюджетния недостиг. Това разгласи министърът на финансите Мехмет Шимшек, представен от Ройтерс.

Бюджетният недостиг за първите пет месеца на годината беше 263,6 милиарда лири в съпоставяне със 124,6 милиарда лири преди година заради увеличените разноски преди изборите през май и въздействието на земетресенията през февруари в Южна Турция.

Няма да позволим трайно утежняване на индикаторите за обществени финанси посредством възобновяване на фискалната дисциплинираност и преодоляване на бюджетния недостиг, уточни министър Шишмек.

Турция усили налога върху добавената стойност (ДДС), таксите и налозите върху потребителските заеми по-рано тази седмица. Проектозакон, който се разисква в Народното събрание, има за цел да усили корпоративния налог, с цел да финансира напъните за възобновяване след земетресенията през февруари, които убиха повече от 50 000 души и оставиха милиони без дом.

По думите на министъра повече от 319 000 жилищни единици ще бъдат издигнати и доставени в границите на една година на хора, които са изгубили домовете си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР