Турция предлага да изпрати в Румъния и Молдова плаващи електроцентрали,

...
Турция предлага да изпрати в Румъния и Молдова плаващи електроцентрали,
Коментари Харесай

Турция ще доставя електричество на Украйна

Турция предлага да изпрати в Румъния и Молдова плаващи електроцентрали, които да доставят електричество на Украйна, заяви Зейнеп Харези, изпълнителният шеф на Karpowership, турска компания оператор на плаващи електроцентрали, в изявление за Анадолската организация.
Прочетете още
По думите на Харези се водят договаряния за доставка на 400 мегавата електрическа енергия за Киев, генерирана в плаващи електроцентрали, които Турция да изпрати в Румъния и Молдова, а от там да бъде изнасяна по далекопроводи към Украйна.

Харези означи, че в този момент никой не желае да изпраща електричество на своите съседи, преди да бъдат добавени нови електрически потенциали.

" Румъния и Молдова са страни, които желаеха от нас кораби (плаващи електроцентрали). Сега им споделяме: „ Нека сложим тези кораби във вашата страна, само че да изпращат електрическата енергия си в Украйна ", уточни тя, добавяйки, че процесът към момента продължава.

" Доставката на електрическа енергия в Украйна през Молдова или Румъния е механически допустима, търговски рационална ", сподели още Харези. Според нея цената на предлаганата електрическа енергия е преференциална, а " единствената спънка може да бъде политическа и бюрократична ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР