Турция постепенно се завръща към нормалния живот, като тези дни

...
Турция постепенно се завръща към нормалния живот, като тези дни
Коментари Харесай

Турция се завръща към нормален живот без COVID мерки

Турция последователно се завръща към естествения живот, като тези дни се чака да бъдат анулирани противоепидемичните ограничения, които в продължение на две години бяха прилагани в страната.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31266
" Завръщаме се към времето, когато не познавахме Фахреттин Коджа ”, написа в Туитър турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа. Той уточни, че сполучливо е преодолян доста значим стадий в битката против епидемията.

В Турция се следи мощен спад в случаите на COVID-19, както и в броя на жертвите спрямо предходните месеци. Вчера (10 април) са регистрирани 5609 нови случая на COVID-19 при направените 172 461 теста, а броят на оздравелите е 7315 души. 32-ма, инфектирани с ковид, са умряли през миналите 24 часа. 

По рекомендация на консултативния съвет за битка против COVID-19 се планува да бъде напълно анулирано носенето на защитни маски и в закрити пространства, както и в публичния превоз. Очаква се да бъде анулиран и здравният документ при междуградските пътувания. Преди това отпадна нуждата за носене на защитни маски на открити места, както и представянето на здравен код в магазините и заведенията.

Здравните експерти обаче предлагат съблюдаване на обществена отдалеченост.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР