Турция поставя десет условия, за да премахне възраженията си срещу

...
Турция поставя десет условия, за да премахне възраженията си срещу
Коментари Харесай

Ердоган поставя 10 брутални условия, за да пусне Швеция и Финландия в НАТО

Турция слага 10 условия, с цел да отстрани възраженията си против присъединението на Швеция и Финландия към НАТО , оповестява турският проправителствен в. " Сабах ".

Очакванията, които Турция има, включват изясняване на метода на двете страни във връзка с Кюрдската работническа партия (ПКК) и преустановяване на дейностите на управителни фрагменти на групировката в тези страни, в това число деянията им в Народното събрание.

Анкара изисква още прекъсване на финансовата поддръжка, оказвана на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) - организация, считана от Турция за сирийско отклонение на ПКК. Турската страна упорства, че в името на битката с " Ислямска страна " не трябва да бъдат легитимирани други терористични организации.
Турция държи също да не се реализират контакти с ръководители на ПКК като тези, осъществени на иракско-сирийската граница, които съгласно Анкара предизвикват групировката.

Сред настояванията е също преустановяване на дезинформационните действия, водени от членове на ФЕТО (организацията, упреквана за опита за прелом в Турция през 2016 г.), които са търсени от турските управляващи. Настоява се за ускорение на процедурата по екстрадицията на членове на кюрдски групировки като ПКК и СЗН, за които е публикуван червен бюлетин и които са забъркани в незаконна активност. Двете страни би трябвало също така да се откажат от поддръжка за всевъзможни действия, ориентирани против сигурността на Турция , които не подхождат на съюзническия дух.

Необходимо е да бъдат подхванати и взаимни начинания за основаване на механизъм за близко съдействие и постоянни съвещания с Турция по тематиката за тероризма, предлага турската страна.

Като изискване Анкара слага също преустановяване на паричния трафик в двете страни на структури, свързани с терористични организации, и блокиране на техните сметки. Наред с това от Швеция и Финландия се чака да попречат на всевъзможни начинания за събиране на средства и действия против Турция на групи, представящи се за неправителствени организации, написа още " Сабах ".

Според изданието описът с десетте претенции на турската страна следва да бъде показан на събеседниците на Турция.

БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР