Турция положи основите на първия си завод за производство на

...
Турция положи основите на първия си завод за производство на
Коментари Харесай

Турция започва строителството на първи завод за производство на батерии за електромобили

Турция постави основите на първия си цех за произвеждане на акумулатори за първия й автомобил. В него ще се създават и други решения за предпазване на сила.

Съоръжението ще се намира в пристанищният град, близо до Бурса - Гемлик. Там се намира най-голямото огромно пристанище и фабриката, в която се създава автомобилът Togg.

Заводът е взаимно дружество на Togg и китайския производител на акумулатори за електрически транспортни средства Farasis. Той ще стартира произвеждане през 2024 година

Togg и Farasis подписаха договорка през октомври 2020 година за създаване на фабрика за литиево-йонни акумулатори на име Siro Battery Development and Production Campus. Той ще е с повърхност 607 000 квадратни метра и ще се намира до индустриалната площадка на Togg в Бурса.
 Най-мащабната инвестиция в автомобилната промишленост на Турция: Ford Otosan налива $2,4 милиарда във фабрика за акумулатори
Най-мащабната инвестиция в автомобилната промишленост на Турция: Ford Otosan налива $2,4 милиарда във фабрика за акумулатори

Очаква се заводът да създава 210 000 транспортни средства от ново потомство и 130 000 акумулатори годишно

Съоръжението ще предлага акумулатори за автомобилната промишленост и решения за предпазване на възобновима сила, електрически мрежи, станции за зареждане и така нататък Прогнозира се, че годишният индустриален потенциал ще доближи 20 гигаватчаса (GWh). До 2035 година се възнамерява да бъде повишен до 50 GWh. Siro желае да изнася продукцията си в 120 страни по света.

Togg започва всеобщо произвеждане на своя SUV през предишния октомври и стартира доставките по-рано този месец. Първоначално T10X ще се продава с един вид мотор и две варианти за акумулатори. Моделът ще разполага с акумулатори с потенциал от 52,4 и 88,5 киловатчаса, с пробег надлежно от 314 и 523 километра (313 и 523 км).

Батериите на Togg T10X могат да се зареждат за по-малко от 28 минути на станции за бързо зареждане.
 Каква е цената на първия турски електрически автомобил на TOGG, който излиза на пазара
Каква е цената на първия турски електрически автомобил на TOGG, който излиза на пазара

До края на годината, компанията има намерение да продаде до 20 000 автомобила

Превозното средство се създава от консорциум от пет турски компании, наименуван Automobile Initiative Group of Türkiye или Togg.

Освен SUV, до 2030 Togg ще създава четири други модела - седан, C-хечбек, B-SUV и B-MPV. Седанът ще последва всеобщото произвеждане на SUV.

Настоящият индустриален потенциал възлиза на към 100 000 автомобила годишно, като се чака да доближи 175 000 коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР