Турция подготвя нов закон, обхващащ криптоактивите. Чрез него страната ще

...
Турция подготвя нов закон, обхващащ криптоактивите. Чрез него страната ще
Коментари Харесай

Турция въвежда нов криптозакон в опит да излезе от сивия списък на Г-7

Турция приготвя нов закон, обхващащ криптоактивите. Чрез него страната ще опита да убеди интернационалния орган за битка с престъпността да я извади от " сивия лист " на Г-7 за страните, които не са подхванали задоволително дейности за попречване на прането на пари и финансирането на тероризма, оповестява Reuters.

Т. нар. специфичната група за финансови дейности - FATF, намали рейтинга на Турция, като страната влезе в " сивия лист " през 2021 година.
 Англия ще контролира крипто промишлеността с публично законодателство
Англия ще контролира крипто промишлеността с публично законодателство

Рестрикциите идват

Турският министър на финансите Мехмет Шимшек съобщи пред локалните медии, че " отчетът на FATF е открил, че Турция изцяло дава отговор на всички 40 стандарта на надзорния орган, като се изключи един ".

" Единственият оставащ въпрос в границите на техническото сходство е работата, обвързвана с криптоактивите ", съобщи Шимшек.
 Снимка 553198
Източник:

Турция попадна под прицела на FATF за отбрана на международната финансова система още през 2019 година. Тогава организацията сигнализира за съществени дефекти, в това число за нуждата от възстановяване на ограниченията за заледяване на активи, свързани с тероризъм и разпространяване на оръжия за всеобщо заличаване.

Според турските управляващи единственият неуреден въпрос за техническо сходство през днешния ден е обвързван с крипто активите, посредством които от време на време могат да се финансират терористи.

Новото законодателство ще дефинира ясно доставчиците на крипто активи като продан на криптовалута.
 Водещи крипто компании са упрекнати в измами за $1 милиард
Водещи крипто компании са упрекнати в измами за $1 милиард

Поредното дело, след краха на FTX
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР