Турция планира до края на годината да създаде собствена космическа

...
Турция планира до края на годината да създаде собствена космическа
Коментари Харесай

Турция планира до края на годината да създаде своя космическа станция

Турция възнамерява до края на годината да сътвори лична галактическа организация, заяви през днешния ден министърът на индустрията и технологиите Мустафа Варанк, представен от ТАСС.
Министърът сподели, че галактическата организация ще координира и управлява работите в областта на аеронавтиката с отчитане на националните ползи на Турция.
"Ние придаваме изключително значение на развиването на галактическия бранш, образуването на научна платформа за галактически разработки и увеличението на числеността на фрагментите ", сподели Варанк.
Министърът посочи, че организацията освен ще координира реализацията на планове в областта на галактическите технологии в Турция, само че и ще развива интернационалните връзки в тази област в границите на Организация на обединените нации, предава Българска телеграфна агенция.
В края на май тази година азербайджанската организация Тренд, базирайки се на източник от турското държавно управление, заяви, че Турция възнамерява след 2023 година да стартира лична стратегия за подготовка на астронавти, за което счита да похарчи към 6 милиарда $. Законодателната база за това била готова още през 2016 г.Преди това, още през 2014 година, в турския окръг Коня приключи строителството на така наречен турска галактическа база. Там са събрани мощности за произвеждане и тестване на спътници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР