Турция планира да продължи работата си по изграждането на 6

...
Турция планира да продължи работата си по изграждането на 6
Коментари Харесай

Съседите строят 6 летища

Турция възнамерява да продължи работата си по построяването на 6 летища и развиването на новото истанбулско летище като хъб, за дейна агресия след рухването на карантината породена от пандемията с ковид. „ Продължава работата по построяването на летищата в Караман, Байбурт, Ризе/Артвин, Токат и Йозгат ", заяви министърът на превоза на южната ни съседка Адил Караисмаилоглу в изявление за профилираното издание Aviation Week.

Министърът изрази вяра, че новото летище на Истанбул (код IATA: IST), намерено през октомври 2018 година, ще изиграе основна роля в превръщането на Истанбул в основен интернационален авиопревозвач. „ Отчитайки централното географско местонахождение, значимостта на Истанбул в качеството му на директен хъб както за пасажери, по този начин и за карго транспорти, ще продължи да пораства “, добавя Караисмаилоглу.

От Истанбул може да се дохвъри за 3 часа до 41 страни, а за 4 часа – до 53 страни, а за 5 часа – до 60 страни. Турция е сключила двустранни съглашения със 173 от 193 държави-членки на Международната организация за гражданско въздухоплаване

ICAO. „ Стремим се да сключваме оптимално демократични съглашения, що се отнася до карго транспортите, като не слагаме никакви ограничавания по повод броя на полетите и директни или крайни пунктове. Благодарение на това страната сполучливо развива интернационалната си транспортна мрежа “, добавя министърът.

За десетилетието, предшестващо пандемията, Турция е разширила маршрутната си мрежа 6 пъти, като по този метод е съумяла да се трансформира в най-бързоразвиващия се пазар в Европа. Масовото имунизиране ще спомогне за бързото възобновяване на бранша незабавно след свалянето на рестриктивните мерки. „ Когато това се случи от Истанбул ще се правят полети до над 120 града в 120 страни “, добавя Караисмаилоглу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР