Турция планира да продаде измирското пристанище Алсанджак на някоя от

...
Турция планира да продаде измирското пристанище Алсанджак на някоя от
Коментари Харесай

Турция планира да продаде измирското пристанище Алсанджак на някоя от държавите от Персийския залив

Турция възнамерява да продаде измирското пристанище Алсанджак на някоя от страните от Персийския залив, оповестява през днешния ден турският в. " Йеничаг ", базирайки се на Блумбърг.

Турският министър на превоза и инфраструктурата Абдюлкадир Уралоглу е споделил пред Блумбърг, че Турция води договаряния със страните от Залива за продажбата на егейското пристанище.

Блумбърг отбелязва, че това може да се окаже първият огромен ход на новия стопански екип на страната за намиране на задгранични вложители, осведоми Българска телеграфна агенция.

По думите на министъра са били водени диалози на равнище заместник-министри. Той не посочи обаче каква е обсъжданата продажна цена, нито кой може да е евентуалният покупател.

Според Блумбърг в края на месеца президентът Реджеп Тайип Ердоган ще посети Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Катар, с цел да договаря за вложения.

Преди това в търг за приватизирането на пристанището участваха Хъчинсън порт холдингс (Hutchinson Port Holdings) и Глобал ятъръм холдинг (Global Yatırım Holding), само че съдът спря продажбата за 1,28 милиарда $. По-късно участниците се отдръпнаха от договорката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР