Турция отрече да е разпространила записа с мъчения над саудитския

...
Турция отрече да е разпространила записа с мъчения над саудитския
Коментари Харесай

Властите Признаха: Най-Известният Журналист Е Мъртъв! Започнаха Масови Арести

Турция отхвърли да е популяризирала записа с мъчения над саудитския публицист. Това съобщи външният министър на страната Мевлют Чавушоглу по време на визитата си в Албания.

" Не сме давали подобен запис на американски политици ", сподели той.

Американският държавен секретар Майк Помпео също отхвърли появилите се известия, че в Истанбул му е бил показан този запис.

" Нито съм го слушал, нито съм чел свалено наличието му ", сподели той.

Припомняме, че по-рано се появи аудио запис, който доказвал, че изчезналият в консулството на Рияд в Турция мъж в действителност е бил грубо погубен, а покушението против него - потулено от саудитски сътрудници.

Записът бе публикуван от турски медии, които разгласиха наличието му.

Анкара подозира, че Кашоги е бил погубен, а в гибелта му е забъркан принцът престолонаследник Мохамед бин Салман ал Сауд.

Кашоги е в неопределеност от 2 октомври, когато е влезнал в консулството, само че няма данни да е излизал. Той е отишъл в дипломатическото посланичество, с цел да получи документа си за бракоразвод и да може да подписа нов брак, написа нюз.бг.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че саудитският публицист Джамал Кашоги " наподобява в действителност е погубен ".

Тръмп разяснява, че ще изчака формалните резултати от следствието, ноако се удостовери виновността на саудитските управляващи, последствията за Рияд ще бъдат доста сурови.

Случаят разгневи интернационалната общественост. Бизнес водачи от западни страни ще бойкотират конференция, проведена в Саудитска Арабия. Руски предприемачи обаче оповестиха, че ще отидат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР