Турция отново съобщи, че нейни изтребители F-16 са били обезпокоени

...
Турция отново съобщи, че нейни изтребители F-16 са били обезпокоени
Коментари Харесай

Турция се оплака от притеснителни действия на гръцки изтребители над Егейско море

Турция още веднъж заяви, че нейни изтребители F-16 са били обезпокоени от гръцки самолети в Егейско море. Това, съгласно източници на министерството на националната защита на Турция, се е случило на 24 август, когато два турски изтребителя F-16, които изпълнявали подготвителна задача на самолетите за ранно предизвестие AWACS и Nexus Ace на НАТО в Егейско море, са били " притеснявани " от гръцки изтребители F-16, които ги прехванали, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Турските самолети са дали отговор на гръцките самолети, като също ги прехванали, отбелязва малкия екран. Източниците от турското министерство са показали още, че " Гърция настойчиво продължава да взима на прицел задачи на НАТО, с цел да усили напрежението ". 

По-рано тази седмица Турция също заяви, че гръцки самолети са обезпокоили турски изтребители (тогава в Източно Средиземно море), извършващи задача на НАТО. Анадолската организация съобщи, че Турция е извикала военния аташе на Гърция и е подала тъжба в НАТО, откакто гръцки самолети хипотетично обезпокоили турски изтребители, които провеждали " значима задача " на Алианса. Впоследствие гръцкото министерство на националната защита отхвърли турските изказвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР