Турция отново е актуализирала таксата за преминаване на корабите през

...
Турция отново е актуализирала таксата за преминаване на корабите през
Коментари Харесай

Турция пак увеличи таксата за преминаване на кораби през Босфора и Дарданелите

Турция още веднъж е актуализирала таксата за прекосяване на корабите през проливите Босфор и Дарданели в сходство с правата, предоставени ѝ от Конвенцията от Монтрьо, оповестява турският в. " Айдънлък ".

Таксата беше увеличена петкратно през предходната година. Новото нарастване, влизащо в действие от 1 юли, е с 8,3 % до 4,42 щатски $, осведоми министерството на превоза. 

По този метод приходите от към 160-170 млн. $, получавани от прекосяването през проливите, се чака да доближат близо 900 млн. $ през тази година, отбелязва " Айдънлък ".

От подписването на Конвенцията от Монтрьо през 1936 година таксите се пресмятат въз основата на един " златен франк ", който се равнява на 0,8 $. От 1983 година до 2022 година тя остава непроменена, само че през октомври предходната година таксите бяха увеличени петорно, на 4,08 $. 

Освен това беше решено, че " златният франк " отсега нататък няма да бъде закрепен и ще се актуализира от Министерството на превоза и инфраструктурата в края на юни всяка година, считано от 1 юли. Вследствие на това решение цената на " златния франк " беше увеличена с 8,3 % за първи път през тази година.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР