Турция отхвърля плановете за създаване на тъй като това би

...
Турция отхвърля плановете за създаване на тъй като това би
Коментари Харесай

Турция не иска и да чуе за буферна зона в Газа

Турция отхвърля проектите за основаване на защото това би било пренебрежение към палестинците. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс ".

Миналата седмица стана ясно, че Израел е уведомил няколко арабски страни и Турция за проектите си за буферна зона в палестинския анклав.

По време на полет от Доха Ердоган акцентира, че ръководството и бъдещето на Газа след войната ще се вземат решение само от палестинците.

" Смятам даже единствено разискването на този проект (за буферна зона) за пренебрежение към моите палестински братя и сестри. За нас това не е проект, който може да бъде премислян, обсъждан или обсъждан ", безапелационен бе той.
 Нетаняху ще си заплати за Газа, заканва се Ердоган
Нетаняху ще си заплати за Газа, заканва се Ердоган

Рано или късно израелският министър председател щял да се изправи пред правораздаването

Турският водач прикани Израел да върне териториите, които окупира, и да приключи заселванията в тях. " Израел би трябвало да отстрани терористите - които показва на света като заселници - от тези домове и земи и да намерения по какъв начин може да построи спокойно бъдеще с палестинците ".

Анкара остро подлага на критика военната акция на Израел в Газа, поддържа двудържавно решение на израелско-палестинския спор и дава леговище на някои членове на палестинската въоръжена формация " Хамас ". За разлика от множеството си съдружници от НАТО и някои арабски страни, Турция не смята " Хамас " за на терористична формация.
 Хамас: Жертвите в Газа са към 16 хиляди
Хамас: Жертвите в Газа са към 16 хиляди

Около 70% от тях са дами и деца, настояват от групировката

Ердоган съобщи, че Израел се е трансформирал в " капризното дете на Запада " и упрекна западната поддръжка за страната за обстановката в района.

Относно желанието на и в други страни, Ердоган предизвести, че провеждането на сходна интервенция в Турция ще има " доста съществени " последствия.

" В случай че извършат сходна неточност, би трябвало да знаят, че ще платят доста висока цена за това ", посочи той.

Ердоган означи, че Турция и Катар желаят да възстановят Газа и че Турция е подготвена да работи като поръчител или да бъде хазаин на мирна конференция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР