Турция отхвърля и осъжда атаките, насочени срещу невинни цивилни и

...
Турция отхвърля и осъжда атаките, насочени срещу невинни цивилни и
Коментари Харесай

Турция призова Израел да не напада Газа, ще помага на палестинците

Турция отхвърля и осъжда офанзивите, ориентирани против почтени цивилни и загубите на човешки живот в Палестина. Приканваме Израел да се придържа към интернационалното право и човешките полезности. Отхвърляме политиката палестинците да бъдат прогонвани от домовете си и изпращани в заточение в Египет. Загубата на цивилни животи би трябвало да спре, без значение от коя страна са. Виждаме, че някои страни се пробват да оправдаят офанзивите на Израел против Газа като някакъв тип оневинен акт.
Прочетете още
Това съобщи външният министър на Турция Хакан Фидан, който е на посещаване в Египет.

Той уточни, че Турция ще оказва помощ на палестинците. Досега е изпратила три самолета с филантропична помощ до летище в Египет с вярата, че помощта ще успее да доближи до прилежаща Газа. Третият аероплан, пренасящ медикаменти, медицински консумативи, трайни храни, консерви, одеяла, памперси и други, кацна на интернационалното летище " Ел Ариш " в Египет през днешния ден, откакто други два самолета дойдоха през вчерашния ден.

Фидан уточни още, че египетските управляващи координират с Израел напъните за прекачване на филантропична помощ през границата към Газа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР