Турция отхвърли като предубедени“ критики на ООН за отношението към

...
Турция отхвърли като предубедени“ критики на ООН за отношението към
Коментари Харесай

Турция отхвърли призива на ООН за отмяна на извънредното положение

Турция отхвърли като „ предубедени “ рецензии на Организация на обединените нации за отношението към човешките права в страната.

По-рано през днешния ден Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида прикани турските управляващи да сложат „ незабавно “ завършек на изключителното състояние, наложено след военния бунт през 2016 година, и „ да възстановят върховенството на закона и естественото действие на институциите “.

Според отчет на Организация на обединените нации за ситуацията в Турция изключителното състояние е употребявано от управляващите за интервенция в работата на съда, мъчение на пандизчии, а в някои случаи - и за „ групово наказване “. През последните 20 месеца са били задържани 160 хиляди души, а още толкоз са били уволнени от държавна работа, създавайки усещането, че всяко противоречие с властта се санкционира.

Турското външно министерство отговори, че отчетът на Върховния комисар е пълн с „ неоснователни изказвания “ и подценява напълно „ многочислените терористични закани “, на които е изложена Турция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР