Турция определя за абсурдни твърденият за отвличане на Гюлен срещу

...
Турция определя за абсурдни твърденият за отвличане на Гюлен срещу
Коментари Харесай

Турция заклейми като абсурдни твърденият за отвличане на Гюлен

Турция дефинира за неуместни твърденият за похищение на Гюлен против милиони долари , оповестява " Ройтерс ".

В свое изказване, турското посолство във Вашингтон повтаря настояването на Анкара за изгонване на Гюлен, само че добавя, че Турция по никакъв метод няма да работи отвън закона, с цел да реализира тази своя цел.

Изявлението е във връзка със публикация на Wall Street Journal, обвързвана с следствие на Робърт Мюлер за хипотетично предложение, съгласно което някогашният консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Майкъл Флин и синът му ще получат до 15 милиона $ за задържането на Гюлен и предаването му на турското държавно управление.

 Майкъл Флин възнамерявал да съобщи Гюлен на Турция
Майкъл Флин възнамерявал да съобщи Гюлен на Турция

Флин е някогашен консултант на Тръмп по сигурността

" Турция и турският народ чакат незабавното изгонване на Фетулах Гюлен от Съединените щати в Турция, с цел да може той да бъде съден " , е формалната турска реакция.

" Както към този момент декларирахме... всички изказвания , че Турция би прибегнала до средства отвън върховенството на закона за изгонването му, са изцяло подправени, нелепи и безпочвени ", оповестява посолството.

Адвокатът на Флин разяснява, че обвиняванията против него " вариращи от похищение до рушвет " са скандални и подправени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР