Турция определи като несправедливо решението на САЩ да я изключат

...
Турция определи като несправедливо решението на САЩ да я изключат
Коментари Харесай

Турция окачестви решението на САЩ за F-35 като несправедливо

Турция дефинира като незаслужено решението на Съединени американски щати да я изключат от програмата за бойния аероплан по технологията стелт F-35 поради породилото дискусия нейно решение да купи съветски комплекси С-400, предават международните организации.

" Тази едностранна мярка не почита духа на НАТО и не се основава също така на законни претекстове. Несправедливо е да бъде изтегляна Турция, един от сътрудниците от програмата за F-35 ", се споделя в изказване на турското министерство на външните работи.

В него американското решение се дефинира като неточност. Турция приканва Съединени американски щати да преразгледат това решение и да поправят грешката си и добавя, че то ще навреди на стратегическите връзки сред двата съдружника от НАТО.

В изказването се напомня, че Турция е предложила да се сътвори взаимно с НАТО работна група за С-400, само че това решение е било оставено без отговор от страна на Съединени американски щати, което показвало, че те не се стремят добросъвестно да решат този проблем.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР