Турция официално внесе кандидатурата си за домакинство на европейското първенство

...
Турция официално внесе кандидатурата си за домакинство на европейското първенство
Коментари Харесай

Турция поиска да приеме европейското по футбол през 2024 г.

Турция публично внесе кандидатурата си за домакинство на европейското състезание по футбол през 2024 година Единственият различен участник в конкуренцията е Германия, като спечелилият ще бъде разгласен на 27 септември тази година.

Турция в никакъв случай не е била хазаин на огромно състезание във футбола. Страната се кандидатира взаимно с Гърция за Евро 2008, а по-късно имаше още два несполучливи независими опита за шампионатите през 2012 и 2016 година

" Сега е нашето време и сме подготвени да го споделим дружно с цяла Европа ", сподели президентът на турската федерация Йълдъръм Демирорен.

Here are the nine stadiums Turkey selected for its Euro 2024 bid. The host will be announced on 27 September 2018 in #Dublin, Republic of #Ireland.https://t.co/xuLCQljTLGpic.twitter.com/8HWhPMIdgL
— Turkey PM Press&Info (@ByegmENG) April 26, 2018
" Всички гаранции са показани, в това число и някои спомагателни и нови, с цел да се обезпечи финансовият триумф на шампионата, а оттова да има изгоди за всички членове на УЕФА ", добави той.

Германия подаде документите си за Евро 2024 преди два дни. " Ние построяваме мостове сред хора от разнообразни страни и способстваме за това да поддържаме живи полезностите на футбола и на модерното гражданско общество ", сподели президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел.

Очаква се Евро 2024 да употребява разширения формат с 24 тима, въведен за Евро 2016. Следващото европейско състезание ще е през 2020 година, като ще се организира в 12 града из целия континент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР