Турция обяви създаването на нова авиокомпания - специално за превоз

...
Турция обяви създаването на нова авиокомпания - специално за превоз
Коментари Харесай

В Турция беше създадена нова авиокомпания, специално за превоз на туристи от Русия

Турция разгласи основаването на нова самолетна компания - особено за транспорт на руснаци до курортите на страната. Превозвачът е наименуван Southwind и ще стартира работа в края на май с базово летище - Анталия. Това оповестява турското издание Airport Haber.

В самолетния парк Southwind има пет самолета Airbus: три с необятен корпус и два с стеснен. За основаването на новата самолетна компания дават отговор Министерството на превоза и инфраструктурата и Министерството на финансите на страната.

Във време, когато пътуването до доста страни стана мъчно, Турция се трансформира в най-популярната задгранична дестинация за руснаците. През миналата година 4.7 милиона руснаци са посетили тази страна (+ 120,5% спрямо 2020 г.).

През 2022 година се чака визитата на руснаци в Турция да нарасне поради обстоятелството, че Европа, Съединени американски щати и Канада стопираха въздушните връзки с Руската федерация. В тази връзка се постанова увеличение на броя на полетите.

Планира се тази година Southwind да може да транспортира към 1 милион съветски туристи. Успоредно с това Turkish Airlines се контракти с туроператорите да им обезпечи 1.5 милиона места за полети.

Очаква се още 500 000 туристи от Русия да бъдат превозени от Pegasus Airlines и съветските самолетни компании. Ще напомним, че въздушният трафик в Русия в този момент действа в доста понижен вид.

Летищата в 11 града в южната част на страната не работят от близо два месеца, а въздушният трафик с всички страни от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада също е изцяло спрян.

Ето лист на съветските летища, които са затворени от 24 февруари: Ростов на Дон, Краснодар, Анапа, Геленджик, Елиста, Ставропол, Белгород, Брянск, Курск, Воронеж, Симферопол.

Това лято туроператорите се готвят да транспортират клиенти от Русия и с рейсове. Автобусни направления до Черно море съществуваха и преди, само че в този момент услугите за резервация на билети записват необикновен скок в търсенето на автобусен превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР