Турция обяви, че ще продължи с още една седмица мисията

...
Турция обяви, че ще продължи с още една седмица мисията
Коментари Харесай

Турция ще продължи с още седмица проучванията за газ в Източното Средиземноморие

Турция разгласи, че ще продължи с още една седмица задачата си за търсене на залежи на природен газ в източната част на Средиземно море, съобщи Ройтерс. Проучвателният транспортен съд „ Оруч Рейс “, който е съпроводен от два поддържащи кораби, ще работи в регион южно от гръцкия остров Родос до 4 ноември. Първоначално задачата трябваше да бъде прекратена на 27 октомври.

Атина реагира навреме, като назова в публична позиция това решение „ нелегално “. „ Гърция жигосва това недопустимо държание, което към този момент минава всевъзможни правила на градивен разговор “, се споделя в позицията.

Анкара изпрати „ Оруч Рейс “ дружно с няколко военни кораба в региона през август, което провокира открита борба със съдена Гърция, която твърди, че посредством задачата се нарушават нейните и тези на Кипър гранични води в Средиземно море. Действията на Турция провокираха и сериозна оценка от страна на Европейския съюз, който даже заплаши, че може да вкара наказания против Анкара, в случай че не се стигне до разрешаване на разногласието. Тогава Турция краткотрайно върна кораба на своите крайбрежия, само че този месец той още веднъж бе изпратен в същия район.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР