Турция обяви, че полага усилия за продължаване на зърнената сделка,

...
Турция обяви, че полага усилия за продължаване на зърнената сделка,
Коментари Харесай

Турция обяви, че работи за продължаване на зърнената сделка

Турция разгласи, че поставя старания за продължение на зърнената договорка, по силата на която Украйна изнася селскостопанска продукция посредством така наречен " зелени коридори " в Черно море, съобщи Sky News.

" Работим настойчиво за безпрепятствената реализация и продължаването на Черноморското зърнено съглашение ", съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред конференцията на Организация на обединените нации за разрастващите се страни, която се организира в Катар.

Зърнената самодейност на Организация на обединените нации и Турция разреши експорт в на зърно от три украински пристанища от юли предходната година.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Русия постоянно изпълнявала своя ангажимент по договорката и има намерение да го извършва, в случай че това прави и другата страна и в случай че съглашението е равноправно. Тя упрекна украинската страна в измами.

Напомняме, съветската страна е тази, която иззе реколтата от зърно на украинските фермери в окупираните региони и неведнъж прави опити да го продава на трети страни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР