Турция обяви, че има „план Б“, ако Съединените американски щати

...
Турция обяви, че има „план Б“, ако Съединените американски щати
Коментари Харесай

Турция отвръща на САЩ! Има „план Б“, ако не получи изтребители Ф-35

Турция разгласи, че има „ проект Б “, в случай че Съединените американски щати откажат доставка на изтребителите Ф-35 поради напрежението около съветските системи С-400, съобщи „ Дейли Сабах “.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу още веднъж акцентира, че Анкара няма да се откаже от съглашението с Москва – макар натиска на НАТО. По думите на дипломата съветските зенитно-ракетни системи не съставляват опасност за алианса. Той съобщи, че Турция ще откри заместител на стелт изтребителите Ф-35, в случай че Вашингтон приключи договорката.

Администрацията на Доналд Тръмп заплаши да го направи, в случай че Турция не се откаже от договорката с Русия. Мевлют Чавушоглу сподели, че в случай че се стигне до най-лошия сюжет, то страната му ще задоволи своите отбранителни потребности „ на друго място “, на което се оферират най-хубавите технологии в бойната авиация. Той не посочи дали става въпрос за съветски изтребители.

Министърът на защитата Хулуси Акар също удостовери, че Турция има „ проект Б “. Той съобщи, че Турция не се тормози от заканите и в случай че се наложи, ще закупи от друго място съвременни изтребители, с цел да извърши своите „ краткосрочни, средносрочни и дълготрайни проекти “, свързани с защитата. Анкара извърши отговорностите си по съглашението с Вашингтон за покупка на изтребители от пето потомство Ф-35, само че Тръмп заплаши да скъса контракта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР