Турция обяви, че финансирането на един от мащабните инфраструктурни проекти,

...
Турция обяви, че финансирането на един от мащабните инфраструктурни проекти,
Коментари Харесай

Турция осигури €2,3 милиарда за мегапроекта си за най-големия висящ мост в света

Турция разгласи, че финансирането на един от огромните инфраструктурни планове, по който се работи в страната, е обезпечено. Става въпрос за седмата подред връзка сред азиатската и европейската част на страната моста, носещ името " Чанаккале 1915 ".

На публично събитие през предходната седмица е стана ясно, че градежът на оборудването, което би трябвало да бъде най-дългият провесен мост в света, ще приключи през март 2022 година 18 месеца преди първонабално оповестения период, оповестява Daily Sabah.

Финансирането за него в размер на 2,3 милиарда евро пък към този момент е обезпечено, като към 70 на 100 от него е гарантиранот от задгранични финансови институции. Анкара разгласи, че ще към този момент има контрактуван заем за период от 15 години.

От информацията излиза наяве, че общо във финансирането вземат участие 24 банки от 10 страни, в това число Южна Корея, Германия, Франция, Италия, Кувейт, Англия, Китай и други. Сред кредиторите са китайските ICBC, Bank of China, както и Deutsche Bank

Според транспортния министър на страната Ахмет Арслан всяка кула на моста ще бъде висока 318 метра. Дължината му ще бъде 3,7 километра. Съоръжението ще бъде с 32 метра по-дълго от досегашния рекордьор Акаши-Кайкио сред Кобе и остров Аваджо в Япония. Така публично " Чанаккале 1915 " ще бъде най-дългият видящ мост в света.

Съоръжението се прави в чест на наричаната от турците " Война за Чанаккале ". Тя е обвързвана с борбата на Османската империя по време на Първата международна война с френски и английски кораби, които са потопени от турците при Дарданелите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР