Турция обяви, че е провела пробно изстрелване на нова призведена

...
Турция обяви, че е провела пробно изстрелване на нова призведена
Коментари Харесай

Турция изпробва своя ракетна система за противовъздушна отбр...

Турция разгласи, че е провела пробно изстрелване на нова призведена и създадена напълно със лични запаси противовъздушна отбранителна система " Сипер ".

" Сипер " е част от турската „ далечна и многопластова национална система за противовъздушна защита “, която се създава за отбрана на „ стратегически уреди “ и се възнамерява да бъде въведена в употреба през 2023 година

Държавната телевизия ТРТ цитира ръководителя на турското президентство на отбранителната промишленост Исмаил Демир, който сподели, че страната ще има „ до шест разнообразни многослойни системи за противовъздушна защита след няколко години “.

Проектът " Сипер ", с цялостно име " Подобрена система за въздушна и противоракетна защита на дълги дистанции ", започва през 2016 година, с цел да пок ие „ условията и потребностите за въздушна и противоракетна защита на далечни дистанции “ на турските военновъздушни сили посредством локални решения.

Главен реализатор на плана е компания Аселсан, а Рокетсан и Съветът за научни и софтуерни проучвания на Турция са подизпълнители.

Според министерството на защитата на Турция, системата, включваща радиочестотна система за търсене на K-Band, може да прихваща балистична ракета на височина от 30 километра и повече. Обхватът на прихващане на системата се усилва до 70-90 километра против „ въздушно дишащи цели “ като изтребители, дронове и крилати ракети, оповестиха от турското министерство на защитата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР