Турция обмисля да възстанови някои от ограничителните мерки с цел

...
Турция обмисля да възстанови някои от ограничителните мерки с цел
Коментари Харесай

Пандемията по света - мерките се затягат

Турция обмисля да възвърне някои от ограничаващите ограничения за прекъсване на възходящите случаи на ковид.  Те ще включват заповеди за оставане в къщи за по-млади и възрастни хора или даже блокиране през почивните дни.

Всички ограничения ще бъдат съобразени с условието да не се пречи на икономическото възобновяване, съобщи почитан чиновник, представен от „ Гардиън ”.

Според неговите изказвания,  общият брой на случаите на COVID-19 е към пет пъти повече от публично оповестените.

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коча предизвести за увеличението на броя на инфектираните и прикани жителите да съблюдават въведените правила за обществено разграничаване и носене на маски. Той напомни, че нарушителите ще бъдат глобявани, отбелязва БГНЕС.

В диалог с организация „ Ройтерс ” високопоставеният чиновник е обяснил, че новите ограничения може да бъдат наложени след наблюдаване върху процеса в продължение на няколко седмици. Картината ще стане по-ясна след оценка на въздействието на отворените отчасти учебни заведения по-рано този месец.

Министерството на здравеопазването промени формулировката в ежедневните си отчети от „ случаи “ на „ пациенти “, а министърът акцентира, че статистиката на броя инфектирани включва единствено симптоматичнити случаи.
Чехия с отчасти блокиране поради ковид а
Чешкото държавно управление съобщи, че ще ограничи придвижването и ще затвори магазините и даването на услуги, с цел да се оправи с огромния растеж на случаи от COVID-19.

„ Правителството ще ограничи придвижването и контактите с други хора, като се изключи пътуванията до работа, извършване на покупки и визити при доктор ”, заяви министърът на опазването на здравето Роман Примула, представен от АФП и БГНЕС.

Той добави, че  от четвъртък сутринта до ноември ще бъдат затворени и всички търговски обекти като се изключи хранителни магазини, дрогериите и аптеките. 
Скок на смъртните случаи в Русия 
Броят на смъртните случаи от ковид в Русия дневно се е нараснал с 317 против 269 ден по-рано. Това е максимумът за цялата пандемия , излиза наяве от данните на федералния действен щаб за битка с новата зараза.

Общо 24 952 души са умряли заради ковид а.

През деня 63 пациенти починаха в Москва, 49 - в Санкт Петербург, 13 - в Ростовска област, 11 - в Московска област, 10 - в Свердловска област, отбелязва изданието.
Полша с нов антирекорд и повече ограничавания
Полша ще разгласи на следващия ден нови ограничавания, откакто за по-малко от три седмици ковид ните инфекции са се удвоили. Мерките може да включат и прекосяване на някои възпитаници от началното учебно заведение към отдалечено образование.

Днес страната регистрира дневен връх от 10 040 нови случая, с което общият брой на инфектираните доближи 200 000. Долната камара на Народното събрание организира изключителна сесия, с цел да разиска законопроект за подкрепяне на претрупаната здравна система.

В изявлението си пред Народното събрание министър председателят Матеуш Моравецки прикани да бъдат оставени встрани отричащите ограниченията и тези, които упорстват за цялостно блокиране, а да се поеме по междинния път, който е най-безопасен, съобщи „ Ройтерс ” и БГНЕС.

Той даде обещание държавното управление да подкрепи здравната система и даде опция за отдалечено образование на някои възпитаници от началното учебно заведение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР