Турция обмисля да купи руски изтребители СУ-57 в случай, че

...
Турция обмисля да купи руски изтребители СУ-57 в случай, че
Коментари Харесай

Ще купи ли Турция руски Су-57 вместо Ф-35

Турция обмисля да купи съветски изтребители СУ-57 при положение, че Съединени американски щати откажат да ѝ продадат Ф-35, заяви турска медия.

ВИЖТЕ СУПЕРИЗТРЕБИТЕЛИТЕ F-35 В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Проправителственият „ Yeni Safak” написа, че Турция е почнала договаряния за възможна подмяна с най-новите съветски изтребители, които ще са два пъти по-евтини, при отвод от Съединени американски щати за продажбата на Ф-35.

Трима сенатори в Съединени американски щати желаят да блокират доставката на F-35 за Турция

Конфликт: гръцката авиация прехвана турски изтребители

Русия ще има изтребител 5-то потомство до 3 години

Но източник в секретариата на турската отбранителна промишленост разяснява пред съветската организация „ Спутник”, че мнението изразено в турското издание е експертно и не отразява формалната позиция на Анкара.

По всичко наподобява, че Съединени американски щати няма да продадат на Турция най-новите изтребители от 5-то потомство.

Миналия четвъртък съответната комисия в Сената във Вашингтон утвърди бюджетa за защита за 2019 година на стойност 716 милиарда $, който включва и мярка за отвод от продажбата на Ф-35 на турските въоръжени сили. Предстои обаче законът да бъде гласуван.

Анкара към този момент поръча от Русия противовъздушни системи С-400 и това е една от аргументите Съединени американски щати да не желаят да доставят на турската войска изтребителите от пето потомство.

А даже да се водят договаряния с Москва, софтуерно доставката на съветски СУ-57 все още е невъзможна. Реално от този модел има създадени единствено два тестови прототипа. Очаква се новите съветски мотори от пето потомство за СУ-57 да бъдат подготвени за употреба и произвеждане чак през 2021 година

#Turkey cannot confirm plans to purchase #Su57 jets instead of #F35 - source https://t.co/ptTLe3LeSf pic.twitter.com/7B7feIum43
— Sputnik (@SputnikInt) May 28, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР