Турция никога няма да бъде член на Европейския съюз, докато

...
Турция никога няма да бъде член на Европейския съюз, докато
Коментари Харесай

Зигмар Габриел: Турция на Ердоган няма място в ЕС

Турция в никакъв случай няма да бъде член на Европейския съюз, до момента в който е ръководена от президента Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщи немският външен министър Зигмар Габриел, представен от Ройтерс.

" Ясно е, че в това положение Турция в никакъв случай няма да стане член на Европейски Съюз ", сподели Габриел в изявление за немския в. " Билд ".

" Това е по този начин, не тъй като не я желаеме, а тъй като турското държавно управление и Ердоган бързо се отдалечават от всичко, за което се застъпва Европа ", съобщи той.

Габриел предлага на Ердоган да предприеме стъпки за преустановяване на договарянията за участие на Турция, защото при настоящето състояние е малко евентуално те да доведат до позитивен резултат.

" Турция, която лимитира свободата на словото, хвърля почтени хора в пандиза и потиска опозицията, не може да стане част от Европейски Съюз ", отсече Габриел.

" И президентът на Турция знае това. Мисля, че и той самият не го желае, не приема съществено договарянията за присъединение ", счита министърът.

Габриел обаче бе безапелационен, че Европейски Съюз няма да приключи договарянията.

" Нека той (Ердоган) самичък го направи, не желая да му оказвам помощ за следващата провокация ", сподели министърът.

Според него " Турция е огромна и ще съществува и след Ердоган ".

" Ние нямаме проблем с Турция, нямаме проблем с турците, а имаме проблем със настоящето държавно управление и провежданата от президента политика ", съобщи Габриел.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР