Турция ни връща Димитър Желязков - Митьо Очите днес. Той

...
Турция ни връща Димитър Желязков - Митьо Очите днес. Той
Коментари Харесай

Рекетирана жена от Бургас: Данчо Ларша и братята Пишиеви продължават бизнеса си след ареста на Митьо Очите

Турция ни връща Димитър Желязков - Митьо Очите през днешния ден. Той ще бъде екстрадиран от Истанбул. Той ще лети под ескорт за София.

Сред задържаните от групата на Митьо Очите имаше хора с ползи в погребалния бизнес. Срещу трима от тях има подадени тъжби за рекет, закани и палежи от притежатели на погребални организации.

Една от пострадалите е Румяна Черкезова, която признава, че години наред е плащала налог „ спокойстиве” за всяко заравяне, осъществено от нейната организация. Рекетът спрял с ареста на Данчо Ларша и братята Пишиеви, само че съгласно Черкезова те не престават бизнеса си, въпреки и арестувани. Черкезова твърди, че Митьо Очите няма нищо общо с погребалния бизнес. Служители на траурни организации дефинират Йордан Въчев-Данчо Ларша за главатар на погребалния бизнес в Бургас. Ларша беше освободен под домакински арест поради "здравословни премеждия с неуточнен генезис ".

"2001 година, когато беше под домакински арест, той си привикваше хората в жилището. Домашен арест, охраняват го от вътрешната страна, обаче на посетители си му върви всеки. Сега, допускам, е отново по този начин - той си води бизнесите от вътрешната страна ", напомни Румяна Черкезова.

Екстрадицията разяснява и Бенчо Бенчев, който беше арестуван в Турция с Митьо Очите и по-късно освободен против парична гаранция от 50 000 лева Срещу предприемача и общински консултант са повдигнати две обвинявания - за укривателство на Очите и за владеене на муниции без позволение.

"Аз желая да се придвижват тези каузи, следствие нали ще има? Нека да се знае всичко - кой съм крил в моя хотел, в моята къща в Турция? Какво като съм бил на една маса с Митьо? Това закононарушение ли е? Пак запитвам - в случай че познаваш един човек, това закононарушение ли е? Ние сме толкоз дребна страна, че всеки е бил с някой някъде ", сподели Бенчев.

Той беше изключен от групата на Българска социалистическа партия, само че след възобновяване на здравословното му положение се върна в Общинския съвет като самостоятелен консултант и взе участие постоянно в съвещанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР