Турция не застава заедно със или срещу която и да

...
Турция не застава заедно със или срещу която и да
Коментари Харесай

Турция не подкрепя нито Иран, нито Русия, нито САЩ за Сирия

Турция не застава дружно със или против която и да е страна по отношение на Сирия и нейната политика в района е друга от тази на Иран, Русия и Съединени американски щати. Това разгласи турският вицепремиер Бекир Боздаг, представен от " Ройтерс ".

Коментарите на Боздаг, който е и представител на държавното управление, бяха в отговор на въпрос на публицист за по-ранно изявление на френския президент Еманюел Макрон, който уточни, че поддръжката на Турция за ракетните удари против Сирия е посочила, че е " отделена " от Русия.

Съединени американски щати, Англия и Франция изстреляха повече от 100 ракети против Сирия в събота сутринта в " еднократен удар ", разгласи Пентагонът, оправдавайки офанзивата с доказателства, че сирийският президент Башар Асад е виновен за офанзива с химически оръжия, при която е бил употребен като най-малко хлор.

" Политиката на Турция по отношение на Сирия не е да застава с или против която и да е страна. Няма смяна в политиката, която Турция организира ", посочи Боздаг пред публицисти в Катар.

" Ние нямаме единна политика със Съединени американски щати по въпроса с " Отрядите за национална отбрана ", а позицията на Турция не се е трансформирала. Ние също по този начин сме срещу безусловната поддръжка за сирийския режим и сме в несъгласие с Иран и Русия по този въпрос ", разяснява още той.

Въпреки че Турция си сътрудничи с Русия и Иран за преустановяване на част от насилието в Сирия, Анкара от дълго време упорства, че президентът Башар Асад би трябвало да напусне властта и поддържа бунтовниците, сражаващи се против него. Основните поддръжници на Асад са Москва и Техеран.

Турция също по този начин е в обтегнати връзки с Вашингтон поради поддръжката на Съединени американски щати за " Отрядите на национална отбрана " на сирийските кюрди, които Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води от повече от три десетилетия протест против турската страна.

Турция поддържа въздушните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция, акцентирайки, този ход е изпратил обръщение до Асад.

Боздаг съобщи, че Турция не се колебае да работи дружно с която и да е страна, която пази " верните правила " по отношение на Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР