Турция не трябва да си прави илюзии, че един ден

...
Турция не трябва да си прави илюзии, че един ден
Коментари Харесай

Русия съветва Турция да не храни надежди за членство в ЕС

Турция не би трябвало да си прави илюзии, че един ден може да й бъде разрешено да се причисли към Европейския съюз. Това съобщи представителят на Кремъл. Москва акцентира желанието си за мощни връзки с Анкара макар несъгласията, в това число по отношение на разширението на НАТО, оповестява Ройтерс.

Дмитрий Песков акцентира, че Турция може да се ориентира към Запада. В същото време обаче никой не желае да види Турция в Европа. И тук нашите турски сътрудници също не би трябвало да носят розови очила , разясни той.

Той загатна за дългогодишната опозиция на Европейски Съюз да одобри Турция, огромна, относително бедна мюсюлманска страна, граничеща с Близкия изток. За първи път Турция кандидатства за присъединение към блока през 1987 година

По-рано тази седмица Ердоган съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да отвори пътя за обновяване на закъсалите договаряния по отношение на кандидатурата на Турция да се причисли към блока в подмяна на това Анкара да утвърди кандидатурата на Швеция за присъединение към НАТО. Европейските водачи обаче показаха, че не могат да одобряват сходно нещо.
 Турция подготвена да пусне Швеция в НАТО в подмяна на път към еврочленство
Турция подготвена да пусне Швеция в НАТО в подмяна на път към еврочленство

Анкара чака повече от 50 години пред вратите на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР