Турция не може да позволи на чужденци да се разпореждат

...
Турция не може да позволи на чужденци да се разпореждат
Коментари Харесай

Ердоган: Не може да позволим на чужденци да се разпореждат със сигурността ни

Турция не може да разреши на чужденци да се разпореждат с националната й сигурност. Това даде да се разбере турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от в. " Акшам ".

``
реклама

" Някои може да купуват сигурност с пари. Но ние не можем да оставим това на други. Много сме препатили от външна взаимозависимост ", съобщи Ердоган. Турският водач упрекна опозицията, отпред с Народнорепубликанската партия - водещата опозиционна мощ в страната, че " нахално " подлага на критика сегашната власт, без значение че " с години са саботирали национални планове и са обричали защитата на волята на чужденци ", предава Българска телеграфна агенция.

Ердоган се похвали, че външната взаимозависимост на Турция в бранша на защитата е била понижена от 80 на 35 %. Той уточни, че следва произвеждане и на бойни самолети ИХА, СИХА и Акънджъ.

" Турция е длъжна да бъде мощна в политическата, дипломатическата, икономическата и военната област, " акцентира още Ердоган.

Президентът приказва през вчерашния ден в северозападния турски окръг Сакария на конференция, проведена от оръжейната компания Бе Ме Дже (BMC). Бе Ме Дже е частна компания за произвеждане на бронирани машини с катарско присъединяване. В изявлението си Ердоган окачестви като " неистини " изказванията на опозицията, че турски боен цех за произвеждане на вериги за танкове е бил продаден на тази компания.

" Категорично не става дума за продажба на завода за произвеждане на вериги за танкове ", акцентира президентът, като посочи, че не се касае за приватизация, а за преотстъпване на право на прилагане при избрани условия.

" Хюриет " прецизира, че инвестицията е в размер на 500 милиона $ и ще обезпечи претовареност на 10 хиляди души след завършването на всички стадии от плана.

" Очакваме това дружество да обезпечава добавена стойност в размер на пет милиарда $ годишно за нашата страна ", сподели още Ердоган.

В. " Гюнеш " също откроява обвиняванията на президента към НРП. По думите на Ердоган става дума за провокация, отпред на която стои НРП, като съгласно него тази партия саботира национални планове.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР