Турция не е променяла позицията си относно процеса на членство

...
Турция не е променяла позицията си относно процеса на членство
Коментари Харесай

Турция не смята да прекратява преговорите за ЕС

Турция не е променяла позицията си по отношение на процеса на участие в Европейска комисия и не счита да приключва договарянията. Това декларира турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу в изявление за немското списание Der Spiegel, оповестено в събота.
„ Не, нашата позиция по този въпрос остава непроменена през последните години. Решението за продължение на договарянията носи Европейски Съюз, ние просто следваме нашия път. Ние ще реформираме Турция, без значение от това дали ще бъде отворена нова глава от преговорния развой “, споделя той.
Чавушоглу изяснява също по този начин, че страната е подготвена за възстановяване на връзките с Германия. „ Аз съм подготвен да положа старания от своя страна “, добавя той. Въпреки това в Турция остават задържани немски жители, което е и главната причина за разногласието сред Берлин и Анкара. Но да се въздейства върху правосъдните органи не става, има единствено опция да се „ потърси помощ “, споделя Чавушоглу.
Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел по-рано позволи, че Турция сама ще излезе с самодейност за преустановяване на договарянията за участие в Европейски Съюз, защото политиката й не дава отговор на признатите от Европа правила, напомня ТАСС.
Отношенията сред Европейския съюз и Турция през последните месеци се утежниха внезапно. Европейски Съюз подлага на критика обстановката с правата на индивида в страната след опитите за държавен прелом. Анкара реагира внезапно на тези рецензии.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР