Турция не е държава, която може да бъде притисната лесно.

...
Турция не е държава, която може да бъде притисната лесно.
Коментари Харесай

Анкара с предупреждение към Вашингтон: Имаме алтернативи за F-35 и всичко друго

Турция не е страна, която може да бъде притисната елементарно. Това съобщи представителят на турския президент Ибрахим Калън във вторник, съобщи Anadolu Agency, представена от организация " Фокус ".
„ Всички би трябвало да схванат. Независимо дали става дума за F-35 (изтребителите - бел. ред.) или за друго - Турция има други възможности “, акцентира Калън, в отговор на заканите на Вашингтон да вкара наказания против Анкара или да спре продажбите на оръжия за Турция .
„ Съединени американски щати ни заплашват, като за мотив употребяват настоящ юридически проблем, това е недопустимо “, изясни представителят на Реджеп Таийп Ердоган в резиденцията му в Анкара. „ Всички би трябвало да се съобразят с настоящото дело против свещеник Брънсън “, акцентира Калън.
Припомняме, че следващият мотив за утежняването на връзките сред Съединени американски щати и Турция е арестуването на американския свещеник Крейг Брънсън през декември 2016 година за тероризъм, по отношение на което американският президент Доналд Тръмп заплаши да наложи наказания на Анкара.
Освен това американският Конгрес се опита да сложи законови ограничавания за продажбата на изтребители от пето потомство F-35 на Турция поради арестите на американски жители в страната и покупката на съветски системи за противовъздушна и противоракетна защита С-400.
Калън върна обратно времето, като означи, че договорът за F-35 е подписан и от двете страни, само че даже и той да бъде анулиран, Турция има и други други възможности. Освен това той уточни, че не чака нарасналите се търкания сред Анкара и Вашингтон да имат отрицателно въздействие върху използването на „ пътната карта “ за сирийския регион Манбидж и че до момента това не се е случило .
„ Войната ни против терористичните закани, произлизащи от сирийска територия, ще продължи с решителност “, безапелационен бе представителят на турския президент.
Също по този начин той анонсира, че Реджеп Таийп Ердоган ще разгласи 100-дневния си проект за деяние на 3 август. „ А стратегическия проект за интервала 2019 – 2023 година за Турция ще бъде подготвен през ноември “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР