Турция налага строги регулации за отдаването под наем на апартаменти

...
Турция налага строги регулации за отдаването под наем на апартаменти
Коментари Харесай

Невиждани до момента регулации на Airbnb в Турция

Турция постанова строги регулации за отдаването чартърен на жилища в онлайн платформата Airbnb.

Местните управляващи подхващат този ход в отбрана на ползите на хотелиерите, които се оплакват, че туристите ги изоставят поради по-евтини други възможности, написа Balkan Insight.

Управляващата Партия на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган внесе нов законопроект в турския парламент на 10 октомври, с цел да контролира и управлява скока на наемите в Airbnb.

Според законопроекта притежателите на жилища ще би трябвало да получат разрешителни от Министерството на културата и туризма, в случай че желаят да отдават дома си чартърен посредством Airbnb.

Освен това ще би трябвало да платят налог и нова такса,

в случай че желаят да употребяват международната платформа. И тове не е всичко. Собствениците ще би трябвало да дават информация за своите клиенти на силите за сигурност, по този начин както вършат към този момент и хотелите.

" Ние оформяме законодателството в Турция по същия метод, както е в света ",

съобщи през лятото пред публицисти турският министър на туризма и културата Нури Ерсой.

Когато притежател желае да даде чартърен собствен парцел през Airbnb, той ще би трябвало да сложи табела на вратата и ще се нуждае от разрешението на всеки различен гражданин на постройката.

Цените на наемите в страната скочиха поради високата инфлация, която доближи 85,51 % през октомври, съгласно статистическата организация TurkStat.

Много притежатели на парцели избират да отдават жилищата си за кратковременен наем посредством Airbnb и други платформи, с цел да се предпазят от инфлацията.

Туристите от своя страна от ден на ден употребяват по-евтини и нерегистрирани Airbnb жилища, заради възходящите цени в хотелите. Собствениците на хотели оказват напън върху държавното управление да одобри законодателство против по-евтините наеми в Airbnb и явно им се получава.

" Цените ни се покачиха заради разноските, което се отрази отрицателно на заетостта на хотелите.

Нашите хотели в Бодрум са с 20 % по-малко заети от предходната година, тъй като туристите се насочиха към по-евтини решения.

Когато цените ни се подвигнаха, туристите се отдалечиха от нас. Тези, които желаят да дойдат в Турция, търсят Airbnb и други други възможности ", разяснява пред всекидневника Dunya Мурат Томрук, който е основен изпълнителен шеф на Divan Group, която има няколко хотела в цялата страна.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР