Турция може да закупи руски изтребители Су-35 и Су-57, ако

...
Турция може да закупи руски изтребители Су-35 и Су-57, ако
Коментари Харесай

Турция заплаши: Купуваме руски изтребители Су-35 и Су-57, ак...

Турция може да закупи съветски изтребители Су-35 и Су-57, в случай че Съединени американски щати замразят продажбата на изтребители F-16. Това съобщи шефът на турското председателство на отбранителната индустрия Исмаил Демир, оповестява Спутник.

" Ако процесът на закупуване и възобновяване на F-16 не докара до резултати, тогава Турция няма да остане без други възможности. Ако е належащо, тематиката за Су-35 и Су-57 може да бъде отворена когато и да е. Нашата промишленост ще направи всичко, с цел да подсигуряваме сигурността си, а в случай че е належащо нещо в допълнение, постоянно можем да намерим излаз ", сподели Демир в ефира на турския ТВ Канал 7.

Изявлението е направено, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в неделя, че Вашингтон е поканил Анкара да купи изтребители F-16 като възвръщаемост на вложенията си в програмата F-35. Миналата седмица турският президентски офис съобщи, че Анкара ще обмисли прибавянето на повече F-16 към своя въздушен флот вместо по-напредналите F-35, откакто беше отстранена от взаимната изтребителна стратегия.

Конфликтът сред Съединени американски щати и Турция, който докара до отстраняването на Анкара от плана, стартира, откакто турското държавно управление реши да закупи съветски системи за противовъздушна защита С-400. В отговор Вашингтон анулира продажбата на самолети F-35 на Турция поради изказванията, че може да разкрие военни секрети на Русия.
Турция съобщи, че не е изключено да закупи и втора система С-400 от Русия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР