Турция може да внесе корекции в техническите параметри на руските

...
Турция може да внесе корекции в техническите параметри на руските
Коментари Харесай

Турция е готова да внесе корекции в параметрите на С-400 по искане на САЩ

Турция може да внесе корекции в техническите параметри на съветските зенитно-ракетни комплекси С-400, в случай че Съединени американски щати потвърдят съществуване на опасност за тях. Това разгласи турският министър на защитата Хулуси Акар.

По-рано Турция съобщи, че няма да се откаже от проектите си за придобиване на С-400 и че първата партида от системи за противовъздушна защита би трябвало да бъде получена в страната през юли. Съединени американски щати акцентират, че системите С-400 са несъвместими със стандартите на НАТО, заплашват със наказания за възможното им придобиване и неведнъж са заявявали, че могат да забавят или да анулират продажбата на най-новите изтребители F-35 на Турция.

" С-400 най-вероятно ще охраняват стратегически значимите градове на Турция и обекти в региона на Истанбул и Анкара. В същото време самолети F-35 ще бъдат ситуирани във военновъздушната база в турския град Малатия. Тези градове се намират надалеч един от различен. Ако американската страна потвърди съществуването на опасност, ще внесем промени в параметрите на системата С-400 ", посочи Акар пред публицисти по време на визитата си в Съединени американски щати, представен от Анадолската организация.

По думите му, по време последните договаряния в Москва съветската страна е декларирала подготвеност да достави С-400 на Турция още през юни, само че би трябвало да се вземе поради факторът на действителната доставка и приемането на комплексите на въоръжение.

Коментирайки настояването на Съединени американски щати за прекъсване на руско-турския контракт за С-400, Акар отбелязал, че езикът на заканите и ултиматумите в разговора с Турция е недопустим.

" Договорът за зенитно-ракетния комплекс С-400 и присъединяване на Турция в програмата за основаването на самолети от пето потомство F-35 не са свързани с между тях... В Сирия са ситуирани комплекси С-400, а в прилежащ Израел F-35 е на въоръжение. При това във Вашингтон никой не изрича никакви опасения по този въпрос. Подобна е обстановката и в района на Балтийско море ", добави Акар.

Той добави, че Турция продължава да разисква със Съединени американски щати изискванията за доставка на системата за противовъздушна защита " Пейтриът ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР