Турция може да укрепва отбранителните си капацитети, както сама желае,

...
Турция може да укрепва отбранителните си капацитети, както сама желае,
Коментари Харесай

Ердоган пред Ню Йорк таймс: Турция може да укрепва отбраната си така, както сама желае

Турция може да укрепва отбранителните си потенциали, както сама желае, е декларирал турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред американския в. " Ню Йорк таймс " по време на визитата си в Съединени американски щати за Общото заседание на Организация на обединените нации.

Турският водач е подчертал пред вестника, че придобиването на съветски зенитно-ракетни системи С-400 от Турция не подкопава НАТО или западния съюз, заяви Анадолската организация.

Анкара нямаше да се наложи да купува С-400, в случай че Вашингтон беше продал на Турция системи Пейтриъ т, е споделил Ердоган, добавяйки: " ние купуваме личните си оръжия ".

Запитан дали покупката от Анкара на съветските системи си е коствала търканията със Съединени американски щати, Ердоган сподели: " Мисля, че си струваше ".

" Можем да укрепваме защитата си по този начин, както пожелаем ", съобщи още той.

Преди това в изявление за телевизия Си Би Ес /CBS/ Ердоган уточни, че Турция възнамерява да купи още системи С-400 от Русия, припомня АА.

Вчера в Сочи Ердоган разиска с съветския президент Путин възможни нови продажби на съветски ПВО-системи. Той даде Ердоган даде да се разбере, че желае задълбочаване на военното съдействие с Русия, макар мощната американска опозиция.

Комисията по интернационалните връзки на Сената в Съединени американски щати към този момент предизвести, че всевъзможни нови покупки от страна Турция ще значат нови наказания според Закона за противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания (CAATSA), предопределени да възпират " съперниците " от враждебни дейности.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР