Турция може да се окаже един от основните играчи в

...
Турция може да се окаже един от основните играчи в
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта

Турция може да се окаже един от главните играчи в спора в Близкия изток, тъй като страната се явява бранител на палестинците. Големи групи мигранти може да тръгнат към Египет, Турция и Европа. Това е един от сериозните опасности, които не знам дали ние предвиждаме и управляваме вярно.

Така в ефира на Нова телевизия икономистът и ръководител на Движение „ България може ” разяснява ескалацията на напрежението в Близкия изток след атакаите на Иран против Израел.

„ Проблемът е, че Израел се пробва да въвлече Съединени американски щати в нещо по-голямо, до момента в който Вашингтон се пробва да изясни на Тел Авив, че Иран е трябвало да им отговори и ответният удар ще бъде лек, без жертви ”, разяснява още Илиев. Припомняме, че Иран даде обещание да отговори на офанзивата против консулството си в Сирия от 1 април, за което упрекна Израел. При нападението бяха убити няколко висши ирански командири.

Икономистът разяснява и вътрешнополитическите тематики от нашата страна. Той съобщи, че е разумно да „ играе на полето на евроизборите ” като самостоятелен претендент от предприемчив претендент, с цел да показа концепциите на придвижването си. Илиев съобщи, че „ България може ” няма да взе участие във вота за Народно заседание, защото времето за подготовка било прекомерно малко.

По мотив дебата към парите в държавния бюджет Илиев означи, че „ и „ сглобката ”, и кабинетите преди този момент, направиха по този начин, че хазната да е „ на алено ”.

„ Това е извънредно рисково. Финансите би трябвало да са здрави. Страна в ръб би трябвало доста да внимава по какъв начин харчи парите си. България има доста пари, само че ги харчи ужасно неефективно ”, безапелационен беше икономистът.
ТЕМА преди 18 минути 250 преди 1 час 631 преди 2 часа 1394
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР