Турция може да се обърне към Русия за помощ за

...
Турция може да се обърне към Русия за помощ за
Коментари Харесай

Турция обмисля строителство и на трета АЕЦ - отново с помощта на Русия

Турция може да се обърне към Русия за помощ за построяването освен на първа и втора АЕЦ - както е направила, надлежно в Мерсин и Синоп - само че и на трета атомна електроцентрала в страната. Това съобщи президентът на страната Реджеп Ердоган.

" Първият енергоблок на АЕЦ " Аккую " ще бъде пуснат в употреба в края на 2023 година или при започване на 2024 година. Обсъдихме с съветския президент Владимир Путин строителството на атомната електроцентрала в Синоп.

Ще пуснем първия блок, по-късно още три блока един след различен, а по-късно ще построим и трета атомна електроцентрала на друго място ", споделя турският президент в изявление за телевизия A-Haber.

Ердоган не е прецизирал, в кой район на Турция може да бъде издигната третата атомна електроцентрала и с какъв брой атомни реактора вероятно би била.

През юли беше обявено, че стapтиpa cтpoитeлcтвoтo нa чeтвъpти eнepгoблoĸ нa пъpвaтa aтoмнa eлeĸтpoцeнтpaлa в Typция - AEЦ " Aĸĸyю ". Тя e нaй-гoлямaтa eднoĸpaтнa инвecтиция в иcтopиятa нa Typция. Πpи включване в eĸcплoaтaция нa чeтиpитe eнepгoблoĸa, тe щe ocигypявaт дo 10% oт пoтpeблeниeтo нa електроeнepгия в cтpaнaтa.
 Бъдещият газов хъб в Турция може да употребява плана на неосъществения газопровод
Бъдещият газов хъб в Турция може да употребява плана на неосъществения газопровод " Южен поток " до България

Колко ще коства построяването на хъба, по предварителни оценки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР