Турция може да се изправи пред 6,5 милиона безработни в

...
Турция може да се изправи пред 6,5 милиона безработни в
Коментари Харесай

Безработните в Турция може да достигнат 6,5 милиона поради COVID-19

Турция може да се изправи пред 6,5 милиона безработни вследствие на ковид, съобщи Ерол Таймаз, професор по стопанска система в Близкоизточния техническия университет, предава БГНЕС.
Търсенето на неселскостопанска работна ръка в Турция се чака да намалее с 19 до 29 % вследствие на пандемията, написа Таймаз в отчет, представен от Ахвал Нюз.
Той пресмята, че вследствие на това сред 4,2 милиона и 6,5 милиона души евентуално ще останат безработни. Такава загуба на работни места ще бъде „ голяма и невиждана “, сподели специалистът.
Дори в случай че бъде предоставена директна поддръжка за приходите на засегнатите групи при 4 % от Брутният вътрешен продукт, тя ще компенсира съвсем половината от тези загуби, съобщи Таймаз.
„ Въпреки тези проблеми, реакцията на политиците е доста мудна и доста лимитирана “, сподели Таймаз.
Той съобщи, че държавната помощ не обгръща забележителен брой чиновници и че едвам 43% от претендентите за помощ са получили заплащания.
„ Не би трябвало да има неустановеност по отношение на размера и продължителността на подпомагането на приходите, тъй като несигурността постоянно е била един от най-важните фактори, водещи до задълбочаване на икономическата рецесия “, сподели той.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР