Турция може да проведе повече трансгранични операции в Ирак и

...
Турция може да проведе повече трансгранични операции в Ирак и
Коментари Харесай

Турция може да проведе нови операции в Ирак и Сирия, ако е необходимо

Турция може да организира повече трансгранични интервенции в Ирак и Сирия, в случай че е належащо, пише  " Ройтерс ", като се базира на чиновник от турското министерство на защитата, без да показва името му.

 

Девет турски бойци бяха убити при сблъсъци със неразрешените в Турция бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК), което накара Анкара да извърши въздушни удари и други интервенции в Северен Ирак и Северна Сирия.

" Съгласно интернационалното право, Турция има цялостното право да организира интервенции за сигурността на границите си. Турските въоръжени сили са създали и ще създадат всичко належащо, където и когато е належащо ", сподели представител на министерството на защитата.

Сблъсъците бяха в региона Зап в Северен Ирак, където екстремисти от ПКК нападнаха пункт за сигурност, основан от турските въоръжени сили, сподели чиновник на турското министерство на защитата.

От 2019 година насам Турция организира поредност от трансгранични интервенции в Северен Ирак против ПКК, наречена  " Нокът-меч ". Служителят сподели, че Зап е едно местата, където тази интервенция се организира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР