Турция може да продължи да се държи като създаваща проблеми

...
Турция може да продължи да се държи като създаваща проблеми
Коментари Харесай

Атина: Турция създава проблеми в региона

Турция може да продължи да се държи като създаваща проблеми в района, само че Гърция няма желание да реагира в този жанр. Това съобщи гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас.

Говорейки по радио „ Алфа “, той имаше поради продължаващата ескалация на напрежението от Турция, часове откакто гръцките медии демонстрираха фотография от уикенда на турския президент Реджеп Тайип Ердоган пред карта, показващ териториалните води на страната му, разпростряли се съвсем върху половината от Егейско море.
Отхвърляйки фотографията като „ стихия в публичните връзки “, Дендиас съобщи, че мнението на Турция принадлежи към „ малцинство от един “ и че сходни измислици просто вредят на турския имидж.

„ Границите на страните не се дефинират от картата, която някакво министерство реши да изготви, а въз основа на интернационалното право “, съобщи Денидас за фотографията на Ердоган в Националния университет по защита в Истанбул.
Дендиас не пропусна да подлага на критика Турция поради непрекъснатите нарушавания на изключителната икономическа зона на Кипър в търсенето на залежи на въглеводороди. Той е безапелационен, че Анкара нарушава суверенните права на Република Кипър и че Атина се надява Анкара да стартира да съблюдава разпоредбите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР