Турция може да постави основите за консенсус за прекратяване на

...
Турция може да постави основите за консенсус за прекратяване на
Коментари Харесай

Ердоган: Възможен е справедлив мир в Украйна, Турция е готова да посредничи

Турция може да сложи основите за консенсус за преустановяване на продължаващата война сред Русия и Украйна с преустановяване на огъня. Това сподели турският президент Реджеп Ердоган след срещата му с Владимир Путин на конгрес в столицата на Казахстан.

По думите на Ердоган е вероятен обективен мир и за двете страни в спора.

Различни настоящи въпроси, измежду които обстановката в Украйна, войната в Газа, напъните за намиране на решение на рецесията в Сирия и битката с тероризма, са разискали през вчерашния ден турският президент Реджеп Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин.

Двамата в Астана, столицата на Казахстан, за срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС).

Това се споделя в изказване на Дирекцията за връзки на Турция представено от Анадолската организация.

Ердоган сподели, че Турция ще продължи да се стреми към определяне на мир в своя район и в света.

Турският водач акцентира, че офанзивите на Израел против палестински територии и заканите против Ливан са ориентирани към районния и световен мир, както и към стабилността, а разпространяването на спорове ще аргументи най-големи вреди на страните в района. Той прикани интернационалната общественост да се концентрира върху прекъсването на Израел, който умъртви близо 38 000 палестинци в Газа след трансгранично навлизане на Хамас на 7 октомври 2023 година

Ердоган съобщи, че Турция е решена да предотврати образуването на терористична страна по границите си.

Турският президент също по този начин акцентира смисъла на прекратяването на неустойчивостта в района, изключително гражданската война в Сирия, почнала през 2011 година, като сподели, че " Турция е подготвена да сътрудничи за намиране на решение ".

Ердоган предложения Путин да посети Турция, а съветският водач удостовери желанието си да реализира това пътешестване в близко бъдеще.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР