Турция може да отговори на потенциалните мита на САЩ върху

...
Турция може да отговори на потенциалните мита на САЩ върху
Коментари Харесай

Турция подготвя ответни мита срещу ключов продукт на САЩ

Турция може да отговори на евентуалните мита на Съединени американски щати върху стоманата, налагайки ответни цени върху вноса на американски памук, съобщи Reuters.

" Започвайки с Турция, страните, наранени от налагането на налог от страна на Съединени американски щати, се готвят да отговорят на Съединени американски щати в различни артикули - както Турция в памука ", написа във в. " Миллиет " Джемил Ертем, изтъкнат консултант на Ердоган.

Турското министерство на стопанската система съобщи, че е говорило с еврокомисаря по търговията Сесилия Малстрьом по този въпрос и са постигнали единодушие да сътрудничат по него в Световната комерсиална организация (СТО).

 Съединени американски щати даде началото на комерсиалната война. Светът се готви да отговори
Съединени американски щати даде началото на комерсиалната война. Светът се готви да отговори

Митата върху стоманата и алуминия разгневиха сътрудниците на Вашингтон и сринаха акциите на Уолстрийт

Турция, която е хазаин на голяма текстилна промишленост и компании, които доставят международни фешън марки като Zara, Adidas и Nike, е внесла от Съединени американски щати памук за 519 млн. $ през 2016 година, съгласно формалните данни.

Американският памук съставлява 42% от общия й импорт през въпросната година, което е най-големият дял в която и да е страна, демонстрират данните.

Турция е осмият по величина производител на стомана в света и шестият максимален вносител в Съединени американски щати. Реакцията до момента от турските стоманопроизводители към предлагането на Тръмп е относително слаба, като някои считат, че това може да ускори бизнесът им в Щатите.

 Европейски Съюз отвръща на удара: предлага мита за стоките от Съединени американски щати
Европейски Съюз отвръща на удара: предлага мита за стоките от Съединени американски щати

Ответните цени ще обиден импорт за $3.46 милиарда

Според някои турските производители на стомана могат да останат конкурентоспособни макар митата, с помощта на по-ниските разноски.

Президентът на Съединени американски щати също се изправя пред възходящ вътрешен напън от политически и дипломатически съдружници, както и от американски компании, които го приканват да се откаже от препоръчаните цени, въпреки той да съобщи, че няма да го направи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР