Турция може да изпрати плаващи електроцентрали в Румъния, които да

...
Турция може да изпрати плаващи електроцентрали в Румъния, които да
Коментари Харесай

Турция изпраща плаващи електроцентрали на Украйна

Турция може да изпрати плаващи електроцентрали в Румъния, които да доставят 300-400 мегавата електрическа енергия на Украйна. Това съобщи в изявление за Анадолската организация основният изпълнителен шеф на Karpowership Зейнеп Харези.

" Преговаряме за към 300-400 мегавата мощ. Този потенциал може да обезпечи електричество на един милион семейства. Можем да изпратим три или четири кораба, с цел да осигурим този капацитет. Плаващите електроцентрали могат да бъдат ситуирани в разнообразни пристанища и доставките на електричество могат да стартират в границите на един месец след окончателното координиране на техническите и търговски детайлности, както и гарантирането на тяхната сигурност, сподели Харези. " Има електропроводи сред Румъния, Молдова и Украйна. Можем да сложим кораби в Румъния и Молдова и да доставяме електричество посредством електропроводи за Украйна. "

Според нея главният проблем е, че корабите, които се насочват към Украйна, не могат да бъдат застраховани. В тази връзка турската компания договаря с Организация на обединените нации и редица компании, с цел да " намерят вярното решение ".

Припомняме, че след последната съветска ракетна офанзива град Одеса и региона останаха на мрачно за часове. В цяла Украйна дефицитът на електрическа енергия постанова планувани и извънредни прекъсвания на електрозахранването, а Русия на този стадий от време на време нанася удари против украинската енергийна система, която не съумява да осигури навременния ремонт на развалените елементи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР